ОПИС ДОКУМЕНТУ

Автор:

Відділ земельних відносин міської ради

Підготував:

Відділ земельних відносин міської ради

Галузь:

Земельні ресурси

Статус:

Новий проект

Дата:

17.11.2022

ДРУК ПРОЄКТУ РІШЕННЯ

ПРОЄКТ РІШЕННЯ
Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського призначення на території с.Козина Галицької міської ради

ПРОЄКТ

УКРАЇНА

ГАЛИЦЬКА МІСЬКА РАДА

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

______________________ сесія восьмого скликання

Р І Ш Е Н Н Я

від __________2022 року        м. Галич          


Про затвердження технічної документації
із землеустрою щодо проведення
інвентаризації земель сільськогосподарського
призначення для ведення товарного
сільськогосподарського призначення на
території с.Козина Галицької міської ради


       Керуючись пунктами 27, 28 розділу X Перехідних положень Земельного Кодексу України, статтею 35 Закону України «Про землеустрій», статтею 371 Земельного кодексу України, статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розглянувши заяву ТОВ «Тязів-Агро», міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо проведення інвентаризації земель невитребуваних (нерозподілених) часток (паїв) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території с.Козина Галицької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області загальною площею 62,2282 га.
  2. Передати в оренду ТОВ «Тязів-Агро», в особі директора Семенюка Василя Васильовича, земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 62,2282 га згідно з технічною документацією із землеустрою щодо проведення інвентаризації земель невитребуваних (нерозподілених) часток (паїв) для ведення товарного сільськогосподарського виробництва на території села Козина Галицької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області, а саме:
    - невитребувані (нерозподілені) частки паїв площею 60,2010 га;
    - польові дороги площею 2,0272 га.
  3. Встановити розмір орендної плати 8 (вісім) відсотків від нормативної грошової оцінки земельної ділянки, що визначається від середньої нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по області, яка становить 26087,00 грн за 1 га.
  4. Доручити міському голові Олегу Кантору укласти договір оренди земельних ділянок зазначених у пункті 1 даного рішення терміном до одного року (до 15 листопада 2023 року).
  5. Укладений договір оренди землі не може бути поновлений, укладений на новий строк і припиняється із закінченням, на який його укладено.
  6. Якщо договір оренди землі закінчився до збирання врожаю, посіяного орендарем на земельній ділянці, орендар має право на збирання такого врожаю з компенсацією ним орендодавцю збитків, спричинених тимчасовим зайняттям земельної ділянки, у розмірі орендної плати за період з дня закінчення строку дії договору оренди до дня закінчення збирання врожаю.
  7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань аграрної політики, використання земель, природних ресурсів та екології (Н.Шевчук-Філімон).



Міський голова               Олег КАНТОР




ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до проєкту рішення ______ сьомої сесії 8 скликання

Галицької міської ради

від _______________ 2022року №_____

«Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського призначення на території с.Козина Галицької міської ради»

1.Відомості про земельні ділянки:

Загальна площа: 62,2282 га;

Код згідно КВЦПЗ: 01.01;

Місцезнаходження земельних ділянок: с.Козина.

2.Обґрунтування необхідності прийняття рішення:

На заяву ТОВ «Тязів-Агро» передаються в оренду земельні ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва терміном на 1 (один) рік у відповідності до статей 25, 26, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»; пункту 27 розділу X «Перехідні положення» Земельного Кодексу України; розділу IX «Прикінцеві положення» Закону України «Про землеустрій»; розділу VIII «Прикінцеві положення» Закону України «Про оренду землі»; на виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану» від 24 березня 2022р. №2145-IX.

3. Мета і завдання підготовки проекту рішення

Метою прийняття рішення є виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану» від 24 березня 2022р. №2145-IX; з метою ефективного використання незадіяних земельних ресурсів на території Галицької міської територіальної громади.

4. Нормативно-правова база у сфері правового регулювання

- Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні»;

- Земельний кодекс України;

- Закон України “Про оренду землі”;

- Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення умов для забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану».

5. Фінансово-економічне обґрунтування

Реалізація рішення не потребує додаткових витрат з бюджету міської територіальної громади.

6. Прогноз соціально-економічних наслідків прийняття рішення

Наслідками прийняття розробленого проекту рішення стане реєстрація договору оренди на земельні ділянки районною військовою адміністрацією.

7. Оприлюднення

Проект рішення оприлюднено на вебсайті Галицької міської ради.





Старший інспектор

відділу земельних відносин                              Микола БАЗИЛІВ